Nyheter fra Akershus Bondelag

Skedsmo Bondelag og Nittedal/Hakadal Bondelag inviterer til kurs i brannsikring

HMS-kampanjen ruller fortsatt og onsdag 12. februar inviterer bondelagene i Skedsmo og Nittedal/Hakadal til kurs i Brannsikring og Brannslokning på Holum gård. Kari-Anne Svenneby Aanerud fra Landbrukets HMS-tjeneste gir en innføring i brannsikring i landbruket. Det blir også slokkeøvelse med Nedre Romerike brann- og redningskorps.

Vellykket Lanbrukshelg!

Hele 163 deltagere fant veien til Hurdalsjøen Hotel for årets Landbrukshelg. Flest deltagere var det på bondelagets Unge Bønder kurs, der 33 ungdom var på plass for å få en innføring i livet som ung bonde.

Regionmøter i Akershus Bondelag

Onsdag 22. januar går vi i gang med det første av årets regionmøter da lokallagene i Øvre Romerike samles på Dokken Velhus, Eidsvoll. De neste to ukene skal det gjennomføres regionmøter i alle fire regionene. Vi har et spennende år foran oss, først og fremst i jordbruksforhandlingene med den nye regjeringen. Arbeidet fram mot jordbruksforhandlingene blir også hovedtema for regionmøtene.

Kunngjøring av årsmøte i Akershus Bondelag 2014

Årsmøtet i Akershus Bondelag finner i år sted torsdag 13. mars på Marikollen i Rælingen.

MDGs Rasmus Hansson ønsker nullvisjon for tap av matjord

I Stortingets spørretime forrige uke spurte MDGs representant Rasmus Hansson om regjeringen ville gå inn for en nullvisjon for tap av matjord. Mat- og landbruksminister Sylvi Listhaug svarte ikke overraskende nei på dette spørsmålet. Senere samme dag var Hansson i Vestby på åpent møte om nettopp jordvern.

Bli med på #felfienor

Nå har også norske bønder blitt med på felfie-trenden.

Næringspris til to melkeprodusenter i Nes

Nes næringsråd og Nes kommune delte fredag ut priser til næringslivet i kommunen. Innen landbruket ble det pris til Hans Arild Grøndal fra Grøndalen gård, og Frode og Torill Fallet fra Austmo gård.

Grønn utdanning i Akershus

Mange 16-åringer skal i løpet av våren bestemme seg for videregående utdanning. De videregående skolene i Akershus arrangerer åpne dager i januar, for at elevene skal kunne bli kjent med tilbudene. Vi har samlet en oversikt over naturbrukstilbudet i Akershus.

Ny dyrelinje på Hvam videregående

Fylkestinget i Akershus vedtok på møte tirsdag 17.12 at det skal opprettes en ny dyrelinje på Hvam videregående. Denne linja skal kombinere husdyrkunnskap med realfag, og forberede elever til veterinærutdanningen. Tilbudet blir det første av sitt slag i Akershus.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere