Askeladdprisen

Askeladdprisen er et samarbeid mellom Norges Bondelag og Landkreditt, og deles ut til unge etablerere på bygdene. Prisen på 50.000 kroner deles ut på Norges Bondelags årsmøte i juni måned hvert år. Prisen har vært delt ut siden 1996.

Juryen består av to representanter fra Norges Bondelag, to fra Landkreditt og en fra Norges Bygdeungdomslag.

Askeladden vi kjenner fra eventyrene ser gull der andre ser gråstein, og med et positivt blikk og en klar plan, når han sine mål.

Vi trenger ungdom som vil gå sine egne veier, akkurat som Askeladden. Derfor deler Norges Bondelag og Landkreditt ut Askeladdprisen til unge etablerere på bygdene. Prisen på kr 50.000,- deles ut på Norges Bondelags årsmøte 6. – 7. juni.

Prisen kan gis til ungdom opp til 40 år som er i ferd med å starte, eller har etablert ny næringsvirksomhet på bygdene. Vi ser etter kreativitet og pågangsmot, og virksomheten må bidra til å skape nye arbeidsplasser i lokalsamfunnet.

Alle kan foreslå kandidater til prisen og kandidatene kan foreslå seg selv. Med nominasjonen trenger vi en beskrivelse av forretningsidé, mål og planer for virksomheten.

Askeladdprisen er et samarbeid mellom Norges Bondelag og Landkreditt, og deles ut på Bondelagets årsmøte i juni. Prisen har vært delt ut siden 1996.

Nominasjonsfrist er 22. april 2018. Her er skjema for å nominere kandidater.


Foto: øystein moi