Av Frank Bjerg Sigvaldsen - fra Froland:  Bonde, ambulansearbeider og fylkesstyremedlem i Bondelaget

Denne uka gikk startskuddet for Agder sin del med kursprogrammet "Tryggere sammen". Finn fra Agderkontoret orienterte om opplegget og tanken bak dette, Assisterende beredskapssjef hos fylkesmannen satte oss inn i hvordan beredskapstenking skjer og hvordan det hele er lagt opp og Sivilforsvaret fortalte om hvilken rolle de hadde i samfunnsberedskapen.

For hva handler det om? Jo, i bunn og grunn handler det om å ha tenkt gjennom hva som kan skje og hvordan vi skal løse dette hvis det skjer.
Vi ser at det skjer nye ting hele tiden, i fjor kom første snøen i November, det var tung snø og våt bakke og mange trær veltet over linjene, det gjorde at mange gårdsbruk mistet strømmen.

I 2015 kom det en flom som slo mange rekorder og vi tenkte, det er godt at det er lenge mellom hver gang.I høst regnet det like mye igjen, grender ble isolert, strømmen forsvant, rundballer reiste med elva, jord på gårder forsvant ut i bekker og elver og alt blir snudd på hodet.
Huff, det er godt at dette ikke skjer så ofte, nå hadde vi det i 2015 og så igjen nå i år, så nå er det lenge til neste gang!
14 dager senere var det like ille...
Vi må rett og slett ta innover oss at det er blitt helt nødvendig å ha tenkt gjennom hva vi kan gjøre om veien blir stengt, om strømmen går, og blir borte i 1 uke, om fjøset til naboen brenner, eller om brannvesenet ringer på døra di og trenger hjelp til å finne veien inn i skogen din som står i full fyr!

Grip sjansen til å få med deg neste møte på Evje og bruk vinteren i lokallaget til å gjøre hverandre gode!

Trykk deg inn på www.tryggeresammen.no og se om du kan kjenne deg igjen i noe :-)