Bringebær fra Sørlandet.

Bringebær fra Røyland gård. Lørdag ble det solgt 600 lapper med bringebær på Sørlandets stand. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Kristiansand dyrepark, Nøgne Ø, Hesnes kjøkken, Landbrukets dag, Røyland gård, Lindesnes fyr, Lindesnes havhotell, Fiskeeksperten Reinhartsen og Lillesand hotel Norge er blant bedriftene som har forpliktet seg til å synliggjøre lokal mat og løfte frem råvarer, produkter og matopplevelser som har sin opprinnelse fra Sørlandet. De skal samtidig jobbe for å gjøre lokal mat mer tilgjengelig og attraktiv og dermed stimulere til verdiskaping i hele verdikjeden. Spisesteder som har signert skal helt konkret tilby minimum én rett basert på lokale råvarer. Foreløpig har 22 bedrifter signert manifestet. Disse omfatter attraksjoner og opplevelser, utsalg og overnattings- og spisesteder.

Kokkelærling fra Sørlandet.

Kokkelærling. Med et kokketeam på 6 og en lefsebaker fra Setesdal byr Sørlandet på smaksprøver basert på råvarerfra 22 lokale mat- og drikkeprodusenter. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Kontaktpersoner i Landbruks- og matdepartementet:
Kommunikasjonssjef Ottar Løvik: + 47 481 40 477.
Seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise: + 47 975 17 227.