Av Erik Fløystad, fylkesleiar i Aust-Agder Bondelag:

Diskusjonen går friskt om hvor i Tvedestrand den nye videregående skolen i regionen skal lokaliseres. La meg først understreke at vi i Bondelaget er glad for at det blir en ny skole i regionen, og at det er vedtatt en viktig oppgradering av driftsbygning ved naturbruksskolen på Holt. Helt nødvendig og viktig for den grønne sektor.

Når det gjelder lokalisering så har Holt og Mjåvann utkrystallisert seg som de reelle alternativer. Mjåvann sine fortrinn synes å være byutvikling og muligheter for viktige infrastrukturgrep for Tvedestrand sentrum. Holt sine fortrinn ligger i skolens tradisjon, regulert tomt, egne arealer, sentralt i forhold til elevgrunnlag, elevinternater, ferdig etablert nærmiljø og en samlet skole.

Dersom en skal tenke økonomi , elevenes beste og en optimal læringsarena vil jeg anbefale Holt. Det er ikke langer noen selvsagt ting at den oppvoksende generasjon har den nødvendige grunnleggende kunnskap om det som skjer i naturen. Det vil sikres om en velger Holt. Sett fra landbrukets side vil at sterkt elevmiljø også være av stor verdi. Naturbruksutdannelsen bør være det naturlige valg for alle som søker studiekompetanse  for senere studier  enten innen medisin, biokjemi og geologi eller mer landbruksrelatert videreutdanning. Det blir mest naturlig dersom skolen er samlokalisert på Holt.

Tenk på elevenes beste, en lokalisering på Holt vil gi en god skole med identitet fra dag 1.

Vi i Bondelaget ser fram til fylkestingets behandling i februar og gleder oss uansett til et forbedret undervisningstilbud i naturbruk framover.

Landbruk er ikke for amatører!