Av Olav Håland - Kommunikasjonsrådgiver TINE SA

F.v. Rune Leifsen (ansatt v/meieriet ) -  Per Ivar Berg (konsernsjef )  og Tor Kåre Helland (meieribestyrer på Byglandsfjord )

Dere husker nok godt markeringa på meieriet i Setesdal om skader og sykefravær 18. januar der Siri Mathisen og Ingunn Foss deltok. Saken gikk jo på NRK Dagsrevyen21 og ble godt lagt merke til. Sist uke var alle landets meierier samla til HMS-konferanse i Oslo. Her ble meieriet i Setesdal markert med blomst og hederlig omtale av konserndirektør Per Ivar Berg.
I åtte av de siste ti år har de hatt et sykefravær under en prosent i Setesdal. I 2015 var sykefraværet på 0,17%! De har heller ikke hatt skade med fravær på de siste 14 år!

I januar var det som kjent en markering på meieriet hvor NHO-direktør i Agder, Siri Mathisen og Ingunn Foss fra Stortingets Næringskomite deltok sammen med NRK. To studenter fra Handelshøyskolen BI i Oslo har allerede vært i Setesdal og intervjuet flere medarbeidere. De skal bruke dette som case i sin bacheloroppgave.
NHO-direktøren sa til NRK at maken til historie kjenner ikke NHO til. Et så lavt skadenivå og ikke minst et så utrolig lavt sykefravær over så lang tidsperiode fins ikke.
Dette tok Berg frem da han delte ut blomster til meierisjef Tor Kåre Helland og hovedverneombud Rune Leifsen i går.
Deler æren med sine medarbeidere
- Både Rune og jeg ble veldig overrasket, men det var jo veldig hyggelig å bli markert på denne måten. Vi vil dele æren med alle medarbeiderne i Setesdal som har skapt dette resultatet, sier Tor Kåre Helland.