I Sirdal held dei tradisjonane i hevd

Av Øystein Moi,
  • Tips en venn om denne siden

Olsokfeiring, slåttedag, Sirdal Bondelag , godt naboskap, positive folk - og fint sumarver. Du he nettopp lese oppskrifta på det som vart ein himlande triveleg dag - og kveld i Haugom. Sirdal kommune og Vest - Agder fylke.

Av Tor Arne Liland, lokallagsleder i Sirdal Bondelag:

Det ble en vellykket slåttekveld og en fin Olsokfeiring i Haughom, i regi av Sirdal Bondelag. Mer enn 50 personer, fra de yngste til de godt voksne, møtte opp denne varme sommerkvelden for å være med på å utføre, og samtidig ta vare på gamle tradisjoner .
Vi hadde med oss både norgesmestere og veteraner i ljåslått, og flere andre som ikke hadde så mye erfaring, fikk prøve å svinge ljåen.
Det var i tillegg mange barn som møtte opp og de fikk prøve ett lite orv som Ola Sigurd Skreå hadde med seg. Alle som ønsket det fikk være med å henge opp gras på hesja, og de heldigste fikk også sitte på høylasset en liten tur før grillmaten ble servert.
Avslutningen ble v/ båthavna med grillmat og kaffi.


Svein Mathias Tonstad i fint driv.

 

 


Tor Arne Liland i sitt rette element. Ein omtykt kar hjå både barn og vaksne ( red.mrk.)

 

 

 

 

Vil innføre «frikort» for permitterte

Våronna står for døren og det er et stort behov for arbeidskraft i landbruket. Nå foreslår Norges Bondelag å innføre et «frikort» slik at permitterte arbeidstakere motiveres til å søke jobb i næringa.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Koronavirus og dyr

Mattilsynet vurderer situasjonen slik at koronaviruset ikke utgjør en fare for dyrehelsen i Norge. Norske dyr utgjør heller ikke en smittekilde for mennesker.

Og slik ser dei ut .

Ei travel helg ligg bak oss. Eit heilt nytt Agder Bondelag er no klart for nye og spanande oppdrag alt frå 1. januar neste år. Styret er på plass, alt vart vedteke samrøystes - og heilt etter gjeldande lover og føreskrifter.

Stor interesse for leiarmøte på Agder

- Vi ser fram til to trivelige dager og en lang kveld, med tid til både faglige og politiske emner og til å bli kjent med hverandre på tvers av organisasjonsgrenser,slik skriv arrangøren i sin invitasjon til aktuelle deltakarar.

Dette skjer i Agder

Onsdag
15
april

UTSATT på ubestemt tid - Kurs: Biovarme på gården

Hos Preben Gitmark, Gitmark 52, 4790 Lillesand
Onsdag
11
november

Bondelagets Skattekurs i Agder

Scandic Bystranda hotell, Kristiansand

Våre samarbeidspartnere