Søren Hodne hentar sitt eige smør " Søren så godt" på Tine sitt meieri på Byglandsfjord - og få timar seinare hamnar det på matbordet i Hakkebakkeskogen. Manen i den kvite uniforma heiter Tor Kåre Helland og er meieristyrar. 
 

Mange lokale matleverandører til Dyreparken – mer økologisk i Hakkebakkeskogen.

Dyreparken i Kristiansand utvider serveringstilbudet basert på lokalproduserte råvarer i 2016. På Ekorn-Jensens Kafé i Hakkebakkeskogen utvides i tillegg den økologiske menyen – med fokus på lokalproduserte råvarer.

Mer lokalmat og økologisk

Som den første norske familieparken ble Dyreparken i Kristiansand miljøfyrtårnsertifisert i 2008. Siden den gang har parken arbeidet kontinuerlig med sin miljøprofil. Dette arbeidet omfatter også serveringsstedene. De satser på lokalprodusert mat, og nå har de nettopp inngått en avtale med sin leverandør om at 50 % av råvarene skal komme fra Agder innen 2018! Her er det gode muligheter for lokale produsenter!

I 2015 utvidet parken sin virksomhet med selveste Hakkebakkeskogen. På Ekorn-Jensens Kafé kan du få servert økologisk mat der menyen tar utgangpunkt i de kjente sangene fra Hakkebakkeskogen. Du kan få kjøpt økologiske hvetebrød med fuglefrø, dobbeltpeprede pepperkaker og økologiske revevafler med mye spennende tilbehør av bær, frukt og nøtter.

Lokale leverandører

I fjor leverte Kringleriet bakeri i Lillesand det økologiske brødet og skillingsbollene, revevaffelrøren kom fra Kakemesteren i Åmli, og den økologiske juice ble laget på stedet. Økologiske pepperkaker ble levert fra Geheb i Sørlandsparken, og Jens Eide AS leverte Revens spekeskinke. Smøret «Søren så godt» kom fra Hornnes.

Nytt i år blir syltetøyet de selv lager av økologiske jordbær fra Mjåland gård i Marnardal. I tillegg blir menyen utvidet med en «Hakkebakkeskogblanding» – en frokostblanding laget av müsli fra den Lille Juicefabrikken i Kristiansand og yoghurt fra Tjamsland gård i Birkenes. Økologisk tomatsuppe og økologiske energikuler er også på menyen i sommer. Og sist, men ikke minst – økologisk softis fra Hennig Olsen Is. All softis som Dyreparken skal selge i sommer er økologisk, og de anslår et salg på 50 000 softisporsjoner!

Fylkesmennene i Aust-Agder og Vest-Agder gav BU-støtte til forprosjektet «Økologisk mat i Hakkebakkeskogen» som Dyreparken gjennomførte i samarbeid med Norsk landbruksrådgiving Agder og Agder Matforum.