Det var fredagen, for omlag to verker sidan, at sauebønder, pedagogar og ein flott gjeng med skuleborn frå Hægeland sette seg i bilen med stø kurs mot Setesdal Vesthei. Nærare bestemt til Roskreppfjorden.
Reportasja frå den turen finn du her.

Når me har omtala dette som ein skuledag  dei seint vil gløyme så er det mykje som talar for at dette var ei høveleg overskrift.
I ettertid he elevane sjølve skrive korleis dei opplevde denne dagen - denne turen.
Me publiserer dette her på nettstaden. Heilt utan sensur. Heilt utan korrektur:

Linn Mari:
Turen var så nydelig der oppe på Brokke.  Det var gøy.
Til slutt ble det regn. Vi spiste brød og pølser.

Victoria
På veien opp hadde vi på en måtte party i bilen. Men jeg måtte stå opp kl. 04:00.  Det første vi skulle gjør var å kle godt på oss. Etter det begynte vi å jobbe. Jeg og Pia så etter sauer. Vi syns det var ganske vanskelig og vi så en ørn.
Når det var pause spiste jeg nista mi. Så grillet vi pølser og hjemmelagd bacon. Så var det tilbake til jobben. Vi skilte sauene fra lammene. Så fikk vi de inn i en lastebil. På vei hjem hadde vi vitser og gåter. Jeg kan si en av dem her.

Det var en gang to pakker med sprøløk som gikk på en bro og den ene ville hoppe av broen men den andre sa: er du helt sprø eller!!!!!  Når jeg kom til spar kjøpte vi noen ting. Litt senere var jeg på basar med farmor, farfar, tante, onkel og kusina mi.

Pia
Når det var pause spiste jeg nista mi. Så grillet vi pølser og hjemmelagd bacon. Så var det tilbake til jobben. Vi skilte sauene fra lammene. Så fikk vi de inn i en lastebil. På vei hjem hadde vi vitser og gåter. Jeg kan si en av dem her.

Det var en gang to pakker med sprøløk som gikk på en bro og den ene ville hoppe av broen men den andre sa: er du helt sprø eller!!!!!  Når jeg kom til spar kjøpte vi noen ting. Litt senere var jeg på basar med farmor, farfar, tante, onkel og kusina mi.
Så begynte det å regne. Jeg ble kliss våt og måtte skiftet til noe annet. Når vi var ferdig med å jobbe gikk vi til bilen og vi begynte å kjøre. I bilen begynte vi å fortelle vitser og dikt. Det tok det 2,5 timer hjem.
Den dagen var gøy men litt vanskelig og fange sauene, men like vel så var det gøy.

Mikkel
Jeg måte stå opp klokka 04 00. Vi kjørte fra spar Hægeland klokka 05 00. Det tok 2,5 timer til Brokke.
Når vi kom fram måtte vi kle oss også var det på jobb.
jeg ble imponert over at lammene var så råsterke. Vi måtte være to personer minst for å ta et lam. Jeg fanget ca. 30 sauer/lam. Sauene var gjette ned fra fjellet og ned i en innhegning. Etter 1,5 timers jobbing var det bål pause, og vi ble invitert inn i hytta. Det begynte det å regne men vi klarte å tenne bål, men vi spiste inni hytta. Jeg hadde kakao, yoghurt og to pølser det var godt. Etter vi hadde hatt pause skulle vi sortere lammene fra sauene. Da vi hadde sortert de skulle vi få de inn på store lastebiler. Først tok vi lammene inn på lastebilen, lammene var raske jeg datt jeg to ganger i søle. Det luktet ikke godt. Etter hvert skulle vi hente sauene de var enda raskere og nå datt jeg fire ganger i søla. Etterhvert skulle vi dra hjem, det var ikke gøy. Jeg så ingen lam som jeg gav navn denne dagen. Men det var humor show i bilen vi var på Hægeland klokken 15 00.

Det var en super dag spennende opplevelse moro.

Mathilde

Jeg måtte stå opp kl. 4.00 på natten. Det tok 2,5 timer å kjøre til Brokke.

Da vi kom opp måte vi jobbe. Vi skulle fange sauene og lammene og ta de inn i en bås. Det var vanskelig å fange sauene og lammene. Vi måtte være to for å fange de. Det var kjempe gøy å fange lammene og sauene.

Da vi var ferdige da spiste vi pølser og lagde bål.

 Og etterpå skilte vi lammene fra de voksne sauene. Vi jaget sauene og lammene inn i en lastebil. Da vi var ferdige så kjørte vi til butikken på Hægeland.

Det var veldig gøy å være på sauesanking.

           

 

 


 

Maren

Jeg måtte stå opp klokken 5 på natta. Så måtte jeg spise og pakke sekken og komme meg av gårde. Jeg satte meg inn i bilen og kjøre til butikken. Der måtte vi vente til alle hadde kommet. Så kjøre til Brokke, vi snakket og lekte i bilen. Vi måtte også spise litt på bilturen. Det tok to og en hal time å kjøre dit.
Da vi kom fram måtte vi kle på oss hansker og lue og varmt med tøy. De andre hadde begynt å hente sauene. Så måte vi begynte å hente dem inn i bingene. Det var mange som datt og ble kastet av sauene. Det var en slitsom jobb men vi greide det til slutt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etterpå lagde vi bål og koste oss litt inne i hytta. Vi spiste vafler og pølser og bacon. Før vi måtte jobbe igjen. Da skilte vi lammene fra sauene og ta den på slaktebilen. Vi måtte gå tett i tett for å få alle på bilen.
 

 

Håkon
Det var veldig gøy på veien opp, mye lek og morro.

Når vi var oppe var det bare å hive på seg tøyet og begynne å jobbe. Det var gøy å ri på sauene. De var sterke og myke.

 Etter at vi hadde jobbet litt så tok vi en pause og tente bål og grillet pølse og vafler.

 Så var det tilbake til jobb. Vi skilte sauene fra lammene. Lammene var på den ene siden og de voksene på den andre siden.

Til slutt jaget vi de inn i en lastebil. Så var lastebil full og den hentet en tilhenger. Så tok vi de andre på tilhenger og jobben var ferdig. Vi kjørte hjem. Det var en lang kjøretur.

Det var en fin dag men litt kaldt.

 

 

 

 

Markus

Turen opp var gøy og litt bråkete. Det var gøy og stå opp klokka 4 for å gå på sauesanking med Rosskreppfjorden. Det var litt vanskelig og fange sauer og lit gøy også men man ble litt møkkete.

Vi fikk vafler og hjemmelaget bacon og vi grillet pølser.  

Etterpå jobbet vi igjen. Vi måte skille di voksne fra barna sine. Da måtte vi lage en stor mur og da førte vi de voksne og lammene til noen store lastebiler. Noen hadde bare en etasje og noen andre hadde to etasjer. Vi førte sauene inn i lastebilene. Lammene hadde gul og rosa merker men de voksne hadde gule halsbånd. Det var 5000 sauer inne i innhegningen. Alf og Inger Liv hadde mellom 250 eller 300 sauer.  

Det var veldig gøy, jeg ønsker at jeg kunne gjøre det en gang til.

 

 

 

 

 

 


Foto: øystein moi