Åpen Gård i Froland

Av Øystein Moi,
  • Tips en venn om denne siden

For fyrste gong, i moderne tid, vart det skipa til Åpen Gård i regi av Froland Bondelag. Dagen var sundag den 6. september - og åstaden var Homlegården. Himmelkvelven var skyfri, klår og blå - og haustsola laga ei fin ramme kring eit vellukka arrangement.

Foto: privat
- Dette var første gang Froland Bondelag arrangerte Åpen Gård, så vi hadde veldig lite konkret å forholde oss til i planleggingsfasen sier lokallagsleiar Frank Sigvaldsen.
- Initiativet kom frå Anne Grete Lieng - og i etterkant kan vi slå fast at dette blei svært så vellykka søndag på Homlegården seier ein særs nøgd lokallagsleiar. Omlag 400 gjestar  var innom gardstunet i løpet av sundagen.
- Vi håper nå at dette etter hvert kan bli en tradisjon i Froland Bondelag !!

Foto: privat

 

Foto: privat

 

Foto: privat

 

Kjære medlemmer, tillitsvalgte og samarbeidspartnere

På tampen av året er det på tide å se tilbake. Året vi har lagt bak oss har vært krevende for norsk landbruk, det har både vært for tørt og for vått. Sommeren 2018 ble den tørreste og varmeste sommeren på over hundre år i store deler av Sør-Norge. I andre deler av landet var det regn og flom som var hovedutfordringen i høst. Disse store utslagene i vær må vi forvente mer av i årene som kommer, klimaendringene vil utfordre agronomien.

Landbruksstrategi for Agder

Fylkestinget i Vest-Agder har nyleg handsama "Landbruksstrategi for Agder – jordbruk, skogbruk og bygdenæringer. " Her, på vår eigen nettside, kan du no få med deg det meste av debatten. Lyd og bilete.

Ferdig med lokalpolitikken

- Det har vore trivelege 12 år i heradstyret, og vervet som varaordførar he gjort at eg i mange høve he kome tett inn på viktige saker – og tett inn på viktige avgjersler til beste for kommunen, og til beste for innbyggjarane i Gjerstad.

Nå relanseres GodtBondevett.no

Nettsiden har gått gjennom en skikkelig oppfriskning, og byr nå på nye filmer og historier som oppfordrer til åpenhet og dialog om psykisk helse.

Verva 20 nye medlemmer

Ingen tvil om at Tor Arne Liland he travle dagar. Denne stillfarne og venesæle byggmeisteren, sauebonden og forretningsmannen frå Tonstad i Sirdal er på mange måtar eit funn for bonderørsla. Lokallagsleiar i Sirdal Bondelag - og fast sete i fylkesstyret i Vest-Agder Bondelag. Denne morgonen kom så meldinga om at Tor Arne dei siste dagana he verva 20 nye medlemmer til Bondelaget.

Takk for trivelege dagar

Leiarmøte og nettverkssamling - to dagar, og ein triveleg kveld, er til ende. Bønder, byråkratar og representantar for samarbeidande organisasjonar var fredag og laurdag samla då bondelaga på Agder inviterte til bordsete på Scandic Hotell i Sørlandsparken. Ein fantastisk gjeng.Samhold, optimisme og godt humør oppsummerar det meste. Fagleg påfyll, friskt ordskifte - og ord til ettertanke. Takk til kvar einskild. Takk for stunda.

Haust i Sirdalsheiene

Naturen er på sitt aller vakraste. Klåre og sterke haustfargar. Dei blå gradane legg eit mjukt og kvitt slør øve myr og fjell i tidlege morgontimar. Snøen er ikkje langt unna. I Sirdal he Tor Arne Liland, og kona Tove, vore på høgfjellet og henta heim dei siste sauene. Bileta talar sitt eige språk. Utan ord og dobble konsonantar.Utan punktum. Det er på slike dagar det er ekstra gildt å vere sauebonde.

Velkomen til Sørlandssamlinga

Gode foredragsholdarar, topp stemning, musikk og dans - og sjølvsagt ein solid porsjon med fagleg påfyll. Tida er mogen for å melde seg på Sørlandssamlinga. Jon Leif Eikaas vert ordstyrar - og hovudkomiteen melder om alt er under kontroll. Det vert garantert eit himla liv når meir enn 300 bønder, frå heile Agder, samlast under same tak.

Asfalt i matfatet - eller hva skjer med matjorda vår

Nationen, Bondlagene på Agder, MDG i Kristiansand og Sabla bar inviterer til ett av kalenderårets aller viktigste debattmøter. Hva skjer egentlig med matjorda vår i sammenheng med tidenes største veiutbygging på Sørlandet. Opprusting av både E 18 og E 39.

Rekord for Åpen Gård i jubileumsåret!

Over 100 000 har tatt turen innom Åpen Gård i år. Det er besøksrekord for arrangementet som i år feirer 30-årsjubileum! Også på Agder meldes det om god oppslutning på de ulike arrangementene. Takk til alle dere som år etter år legger ned en enorm dugnadsinnsats i forbindelse med Åpen Gård. Vår beste ambassadører. Våre trofaste samarbeidspartnere.

Praktverk om rovviltet på Agder

Gjennom 260 sider tek forfattaren, Tor Punsvik, oss med på ei spanande rundreise gjennom rovdyra sitt rike - på Agder. Rikt illustrert med flotte bilete og meisterlege teikninger. Finn Aasheim, leiar av Bondelaget sitt Agderkontor, er ein av medforfattarane i boka.

Dette skjer i Agder

Onsdag
15
april

UTSATT på ubestemt tid - Kurs: Biovarme på gården

Hos Preben Gitmark, Gitmark 52, 4790 Lillesand
Onsdag
11
november

Bondelagets Skattekurs i Agder

Scandic Bystranda hotell, Kristiansand

Våre samarbeidspartnere