Åpen Gård i Froland

Av Øystein Moi,
  • Tips en venn om denne siden

For fyrste gong, i moderne tid, vart det skipa til Åpen Gård i regi av Froland Bondelag. Dagen var sundag den 6. september - og åstaden var Homlegården. Himmelkvelven var skyfri, klår og blå - og haustsola laga ei fin ramme kring eit vellukka arrangement.

Foto: privat
- Dette var første gang Froland Bondelag arrangerte Åpen Gård, så vi hadde veldig lite konkret å forholde oss til i planleggingsfasen sier lokallagsleiar Frank Sigvaldsen.
- Initiativet kom frå Anne Grete Lieng - og i etterkant kan vi slå fast at dette blei svært så vellykka søndag på Homlegården seier ein særs nøgd lokallagsleiar. Omlag 400 gjestar  var innom gardstunet i løpet av sundagen.
- Vi håper nå at dette etter hvert kan bli en tradisjon i Froland Bondelag !!

Foto: privat

 

Foto: privat

 

Foto: privat

 

Vekstsesongen 2015 i Aust-Agder

Vekstsesongen 2015 startet tidlig i april i kystnære strøk med en på følgende kald og fuktig mai og juni. Tidligproduksjonen av potet ble noe forsinket som følge av den kalde våren, hvor høsting startet et par uker seinere enn normalt

Bondevet

Sunt bondevet - kva er eigentleg det ?

Bondelaget i Audnedal, i samarbeid med Tine, skipar til folkefest i fleirbrukshallen på Konsmo seinare denne månaden. Dei som møter opp her vil vonleg få eit klårt svar på kva sunt bondevet eigentleg er for noko. ( foto: øystein moi )

Åpen Gård i strålende vær

Lokallagslederen i Arendal Bondelag har sendt oss en flott reportasje fra Åpen Gård hos Åge Andre og Ragnhild, på Brømnes Gård, i Arendal røystekrins.

For lite frukt av alle slag

Jordbær er fortsatt tilgjengelig i små mengder, og kvalitetsbær er lette å selge. Bringebær er også over sesongtoppen, men mengdene er likevel store nok til at prisen ikke går opp denne uken.

Sunt bondevet

Det er i eit lesarinnlegg i Fevennen i dag at Finn Aasheim- Bondelagets Agderkontor, Tomas D. Gabrielsen - Kristiansand Bondelag og Julie Nilsen - Naturvernforbundet i Kristiansand ber politikarane i Kristiansand om å finne fram det som framleis finnast av sunt bondevet.

Tor Erik Leland

Då Kringkastinga vitja fylkesleiaren

Tor Erik Leland er fylkesleiar i Vest-Agder Bondelag. Nyleg tok han med seg ei nyfiken ungjente frå Vennesla inn i førarhuset på traktoren .. (foto: øystein moi )

Nytt fjos på Ulltveit Gård

Torsdag 10. september vert det høgtideleg - og kraftfull opning av det nye fjoset på Ulltveit Gård i Gjerstad. Det er venta storfint besøk frå Stortinget - og mykje anna fintfolk er venta til gards denne dagen.

Dette skjer i Agder

Onsdag
15
april

UTSATT på ubestemt tid - Kurs: Biovarme på gården

Hos Preben Gitmark, Gitmark 52, 4790 Lillesand
Onsdag
11
november

Bondelagets Skattekurs i Agder

Scandic Bystranda hotell, Kristiansand

Våre samarbeidspartnere