Nyheter

Stortingsrepresentant med beina på jorda for en dag

Mandag fikk Frp's stortingsrepresentant for Aust-Agder, Ingebjørg Godskesen, oppfylt ønsket om en hel arbeidsdag på et melkebruk. Allerede kl. 05.00 var støvlene på og morgenstellet i fjøset hos Marianne Goderstad i Tvedestrand i gang.

Søren så godt

Mange nytta høvet til å få servert morgonmaten på låven hjå Søren og Ingebjørg på Hodne Gård - i Evje & Hornne kommune, denne sundagen. Fyrste dagen i elgjakta.Stuttreiste egg, heimebaka stomp, traktorvafler, kaffe, heimelaga leskedrykk - og sjølvsagt ei dugeleg ladning av deira eige økologiske smør, "Søren så godt."

Hva er egentlig antibiotikaresistens

Fire norske statsråder kaller antibiotikaresistens for «helsesektorens klimakrise» , og den britiske helseministeren har tidligere uttalt at trusselen fra antibiotikaresistens er på nivå med global oppvarming.

Varsling om ringorm

Mattilsynet sendte i går ut varsel om sykdommen ringorm på storfe i Agder. Dette er en såkalt B-sykdom, som medfører restriksjoner i smittede besetninger og kontaktbesetninger. Sykdommen påvirker ikke matprodukter fra dyra.

Nortura møter motbør i eigne rekkjer

Nortura, sjølve lokomotivet i det norske kjøtsamvirket, planlegg no å flagge ut drifta av viktige og sentrale IT-tenester til eit indisk selskap. Både dei tilsette og eigarane, bøndene , ottast for at utflagging vil skade omdømet til norsk landbruk. Fylkesleiaren i Vest-Agder Bondelag likar ikkje kva han høyrer.

Økologisk Bonde, jeg?

Som en del av Økouka 2016 arrangerer fylkesbondelagene seminar for produsenter som "..har vært inne på tanken, eller er litt nysgjerrig på fordeler, ulemper og muligheter ved økologisk produksjon". Les mer:

Agrovisjon 2016 - Stavanger

Agrovisjon er en møteplass som bidrar til faglig og teknologisk oppdatering av jordbruket. Det vil være både utstilling, konferanse og kurs. Landbruksmessa er også en sosial arena med festmiddag og bondepub. (foto: øystein moi )

Holmgang på Helle

I samband med den store sauefesten på Helle sist veke var det sjølvsagt knyta stor spaning til kven som ville gå sigrande ut av den mykje omtala holmgangen i "speed-klypping mellom Svenn Reiersen frå Hornnes - og Jon Georg Dale frå regjeringskvartalet. Det heile måtte avgjerast med målfoto.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere