Nyheter

Landbruksforum Agder - på fagtur til Åmli

Landbruksforum er kort fortalt det formelle namnet på ein viktig møteplass mellom landbruksnæringa og våre fylkespolitikere. Nyleg var denne gjengen på vitjing i Åmli kommune. Ein lærerik dag. Fagleg påfyll - og sosialt samvær.

Tør å spørre!

Alle som verver et nytt medlem ut august er med i trekningen av et gavekort på kr 5000 hos De Historiske Hotel og Spisesteder.

Framtida for agderlandbruket

Mykje er framleis heilt i det uvisse. Koronaviruset styrer det meste av kva som skjer i fedrelandet no om dagen. Hjå dei tillitsvalde i bonderørsla på Agder er likevel optimisme og framtidstru to viktige arbeidsreiskap.

Verpehøns, unge bønder, grisar på utmarksbeite - og ei særs velsmakande elggryte

Alv Vinjerui var turoperatør, humørspreiar og reiseleiar. Med seg på lasset hadde han fylkesleiaren i Agder Bondelag, Knut Erik Ulltveit - og ein utskræmd bladfyk frå Agderkontoret. Ei spanande rundreise med mange trivelege gardsbesøk

Folk, fe og grensehandel

Frank Sigvaldsen er ung bonde, busett i Froland. Styremdlem i Agder Bondelag - og ihuga ambulansesjåfør når han ikkje er heime og steller med sine firbeinte vener. Samfunnsengasjert og skrivefør.

Ein trugen tenestemann

Han kan sjå attende på ei 40 år lang karriere i teneste for landbruket. Ein trugen tenestemann med lokal, nasjonal - og internasjonal røynsle. Me talar sjølvsagt om heidersmannen, og bondevenen Jakob Saaghus.

Livsfarlig plante

Landøyda, en livsfarlig plante for storfe og hest, har økende utbredelse langs kysten, spesielt i Vest-Agder. Det er utarbeidet en handlingsplan for å bekjempe planten.

Attende på kontoret

Kalenderen syner august månad. For mange er alt sumarferien 2020 registrert som eit nytt kapittel i minneboka. Nye spanande sider i fotoalbumet - og kvardagen tek så smått til å gjere seg gjeldande for dei fleste av oss.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere