Nyheter

Næringspolitikk i jordbæråkeren

Birte Usland, frå Marnardal, er styremedlem i Norges Bondelag. Denne veka hadde ho på prent ein kronikk i Fædrelandsvennen kor ho m.a. set spursmålsteikn ved gjeldande norsk næringspolitikk. Til hausten kjem regjeringa med ei ny jordbruksmelding. Ei melding som på mange måtar legg låma for norske bønder, jordbærprodusentane medrekna, i mange år frametter. (foto: øystein moi )

Nyttige nettstader

Før treiv me telefonkatalogen og fann fram telefonnummeret til meieristyraren, slakteriet eller heradsagronomen. I dag er det internettet som er løysinga på det aller meste. Stundom kan det likevel vere både vanskeleg og tidkrevjande å finne fram til den rette nettsida. Her finn du snappvegen til nokre av dei mest aktuelle adressene og nettsidene.

Terje Birkeland - bonde og lokallagsleiar

I desse dagar feirer Terje Birkeland, på Evje, 30 års jubileum som mjølkebonde. Ein positiv kar, og ein dugande gardbrukar, som ikkje vil byte arbeidsplass med nokon som helst. Lokallagsleiar i Evje & Hornnes Bondelag - og meir enn vanleg interessert i engelsk fotball. ( foto: øystein moi )

Sjefen - Naturligvis

Øyvind Nese høyrer til dei som lyt utsetje sumarferien til hausten. Til nærare elgjakta. Dagleg leiar for landbruksmessa Naturligvis, på Evjemoen, held i desse dagar på med å leggje ned dei siste brikkene i eit puslespel som til slutt skal verte ei vellukka messe med 12 - 14000 skodelystne. (foto: øystein moi )

Redaktøren i Setesdølen bør ete meir lammekjøt

Om det skuldast tropenetter, uvanleg høg sumartemperatur og medfylgjande solstikk - eller det heile er eit utslag av den årvisse agurktida, ja det veit me lite om. Det tykkjest likevel vere eit felles mål blant einskilde bladfykar på Sørlandet denne sumaren å spreie mest mogleg lort og elende kring hardt arbeidande bønder og deira støttespelarar. Sist veke var det Lindesnes Avis, medan det denne veka er avisa Setesdølen som hiv seg på karusellen.

Jordbær og late bønder

Lederen i Vest-Agder Bondelag reagerer krafig på en lederartikkel i lokalavisen Lindesnes , lørdag 16.juli. I sin omtale av late og kravstore bønder tar redaktøren i bruk et vokabular - og en argumentasjon som blant folk flest er gått ut på dato for lenge siden. Mye tyder på at redaktøren i Mandal har sovet i mer enn en skoletime. Bondelagslederen fra Selandsdalen gir svar på tiltale.

Gaupebestanden har gått ned

Det er i vinter påvist 52 familiegrupper av gaupe i landet, og det er en nedgang på 14 prosent fra i fjor. Bestanden var før jakta i år under bestandsmålet på landsbasis og vi må tilbake til 2004 for å finne et år med færre påviste familiegrupper.

Naturtypekartlegging i skog

I august og september vil det bli gjennomført naturtypekartlegging i skogområder i Agder. Hensikten med naturtypekartlegging er at vi skal få godt stedfestet informasjon om naturen, og innebærer ikke vern eller fredning av områder. Data som hentes inn kan bli brukt i arealforvaltningen hos kommune og Fylkesmann.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere