Nyheter

Flott Lofthusmarkering i Lillesand

I går arrangerte Lillesand Bondelag og Vestre Moland og Lillesand Historielag en strålende minnemarkering på Møglestu. 230 år etter Lofthusopprøret. En nyoppusset Kristian Lofthus-bauta fikk krans og en ny informasjonstavle ble avduket.

Ønsker dere alle en god sommer

Kalenderen viser oss at det snart er ferietid på Agderkontoret. Byråkratane trenger hvile - for både kropp og sjel. Kontoret er bemannet t.o.m. uke 26. Så blir det et par uker med ferielukking før kontoret igjenn er åpent for både inngående - og utgående trafikk, mandag 18. juli klokka 07:50. Følg våre ferietips på neste side - og god sommer ...

Husk å lade batteriene

Snart går store deler av det norske folk inn i feriemodus. Fellesferie, bading, late dager på solsenga - og kortreist grillmat på middagstallerkenen. Fylkeslederen i Aust-Agder Bondelag, Erik Fløystad, minner sine yrkesbrødre om at det også er viktig for bøndene å lade opp batteriene nå i sommerhalvåret. Høstmørket og kuldegradene kommer trolig tilbake dette året også.

Kristian Jensen Lofthus - et jubileum

I år er det 230 år siden bondehøvdingen Kristian Jensen Lofthus reiste til kongen i København for å protestere mot embetsstand og handelsmenns behandling av bønder og allmue i Agder og Telemark.

Dyreparken satser på lokalmat

Dyreparken i Kristiansand satser på lokalprodusert mat. Økobonden frå Moisund, Søren Hodne (bilete) , var ein av produsentane som i fjor kom seg gjennom nålauget hjå Julius og venene hans. Då serverte dei stuttreist, grov stomp med tilhøyrande "Søren så godt smør" frå Hodne Gard - til eit internasjonalt publikum.

– Jeg kjenner ingen aktive bønder som leier ut jorda si

Tor Erik Leland er fylkesleder i Vest-Agder. Under generaldebatten på Bondetinget onsdag tok han til orde for en sak som opptar de fleste. Nemlig jordleie og kjøp av melkekvoter.

Bilete frrå Bondetinget 2016

Årsmøte i Norges Bondelag, på Lillehammer, er no historie. Meir enn 300 gjestar, utsendinger - og tillitsvalde frå heile landet er no attende i heimen. Attende i godstolen. Lars Petter Bartnes vart attvald som leiar medan Birte Usland, frå Marnardal, vart vald inn som fast medlem av hovudstyret. (foto: øystein moi )

Landsmøte i Norges Bondelag

Denne veka vert det skipa til landsmøte i Norges Bondelag. Meir enn 300 gjestar, og utsendinger frå heile landet, samlast til ting på Lillehammer. Bondelaga frå Agder er godt representert og vil vonleg markere seg med kraftfulle innlegg frå talarstolen. Det plar vere slik.

Inn på tunet-gård med tilbud for kreftpasienter

Levende Gård tilbyr rammene i det enkle livet – nærkontakt med dyr, storslått natur, håndfaste, meningsfylte aktiviteter og riktig ernæring – for å gi våre gjester en ny vår

Rådyr i enga

Altfor mange rådyrkillinger blir drept av slåmaskiner når førsteslåtten starter om noen uker. Med enkle tiltak kan kjeene reddes, og det er en innsats som er langt mer regningssvarende enn vinterforing.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere