Ukens podkast - korona, en krise for norsk grøntproduksjon?
Koronakrisa skaper store utfordringer for produksjonen av norske grønnsaker, frukt og bær.
Koronakrisa skaper store utfordringer for produksjonen av norske grønnsaker, frukt og bær.
Stor usikkerhet om tilgangen på arbeidskraft påvirker grøntprodusentenes beslutninger om våronna. Nå ber næringa om risikoreduserende tiltak.
Mange lokale næringslivsaktører har på kort tid mistet store deler av inntektsgrunnlaget sitt. I vår bransje gjelder dette spesielt de som driver med gårdsturisme, Inn på tunet og lokalmatprodusenter.
Hvordan ta vare på liv og helse samtidig som en sørger for trygg mat i ei urolig tid?
Våronna står for døren og det er et stort behov for arbeidskraft i landbruket. Nå foreslår Norges Bondelag å innføre et «frikort» slik at permitterte arbeidstakere motiveres til å søke jobb i næringa.
Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.
Mange har spørsmål om hvilke regler og rettigheter som gjelder i unntakstilstanden som følger av korona-viruset. Her har vi samlet nyttig informasjon.
Norges Bondelag forholder seg til myndighetenes anbefalinger i forbindelse med koronaviruset. Vi følger situasjonen og oppdaterer informasjonen løpende.
Mattilsynet vurderer situasjonen slik at koronaviruset ikke utgjør en fare for dyrehelsen i Norge. Norske dyr utgjør heller ikke en smittekilde for mennesker.
Hvitt kjøtt og egg er stadig mer populært, men hvordan står det egentlig til i norsk fjørfenæring?