Nyheter

Inn på tunet - Aust Agder

Her får du en kort presentasjon av "Inn på Tunet gårdene " i Aust-Agder : Kjerlingland Hest og Aktivitetssenter, Lillesand - Levende Gård, Høvåg - Farm in Action, Grimstad - Søstrene Kjevik, Arendal - Gårdsliv på Tveide, Birkenes

Høy aktivitet i skogbruket i Aust-Agder

Tømmerprisene har vært det viktigste insitamentet for hogst, og skogbruket har normalt raske konjunkturtilpasninger.

Vi besøker gården til Søstrene Kjevik

Gården Østre Tveite gård ligger i Austre-Moland i Arendal kommune. Her finner vi godt utbygde tilbud til barn og unge. Gården er også godkjent som 4H-gård. Her er det melkekyr, eggproduksjon, ridehester og en rekke smådyr. Gården er tilrettelagt for uteaktiviteter året rundt.

Jakt på gaupe i 2016

Aust-Agder og Vest-Agder hører til hver sin rovviltregion, og reglene for jakt på gaupe er derfor forskjellige i de to fylkene. Perioden for jakt i begge fylker er fra 1. februar til 31. mars.

Økonomikveld i regi av Arendal Bondelag

Det meldast om godt frammøte då Arendal Bondelag skipa til "økonomikveld" denne veka. Eit aktivt lokallag som nyttar myrke vinterkveldar til fagleg påbygg og sosialt samkvem. Lokallagsleiar Olimstad he sendt oss ein stutt rapport frå kvelden.

Organiserer elektronisk merking av sau

Rovviltsituasjonen i Aust-Agder er mange tider vanskeleg og temmeleg uoversiktekleg. Fylkesmannen tek no grep og gjev økonomisk støtte til elektronisk sporingsutstyr for sau i dei mest utsette områda.

Samhald når konkurransen utfordrar

Fylkesleiaren i Vest-Agder Bondelag, Tor Erik Leland, tok turen til nabobygda Kvås - i middagsbelet no på tysdag. Her var det innkalla til stormøte med utgangspunkt i ein stadig tøffare kvardag for mjølkeprodusentane både i Agder - og i Rogaland.

Landbruksnæringa i Sirdal vil ha større forutsigbarhet

Budsjettvedtaket før jul om å bevilge to millioner kroner til etterslep for tilskuddsordninger i landbruket, og utfasing av tilskuddsordning over kraftfondet, har skapt usikkerhet i landbruksnæringen, fremholder Sirdal Bondelag.

Med birøkterlaget inn i framtida

Norges Birøkterlag som ble stiftet i 1884, er birøkternes faglige organisasjon med lokallag i alle fylker i landet. Organisasjonen er til for alle som har interesse for birøkt. Enten du har én eller flere hundre bikuber vil medlemskapet i Norges Birøkterlag gi fordeler og være til god hjelp.

Du trur mest ikkje kva du ser ..

Den årvisse mat - og reiselivsmessa, Grüne Woche , i Berlin er no historie. Ein stor delegasjon matprodusentar og landbruksvener frå heile Sørlandet er no attende i heimlandet. I godstolen - velfylde med sterke inntrykk, tyske knakkpylser, krokodillekjøt, norsk laks og russisk vodka. Ei messe så omfattande at ein knapt trur kva ein ser.

Landbrukspolitisk møte i Setesdal

Det vert vonleg høg temperatur, mykje folk - og nok rjomegraut til alle når Bondelaget og Landbruksrådgjevinga skipar til landbrukspolitisk møte på Helle i Setesdal i byrjinga av februar. Dei fleste bønder, sauebønder medrekna, plar ha ei klår meining om både ulvejakt, jervejakt - og lokal rovviltforvaltning.

Sørlandet med eget Matmanifest til Berlin

En rekke opplevelsesaktører på Sørlandet har nylig lansert sitt eget matmanifest. Flere av bedriftene som har signert manifestet deltar når Sørlandet for første gang i år er tilstede på Norges stand på Grüne Woche.

Landbruksministeren vitjar sauefjos i Valle

Siste laurdagen i august vert nok både kjeledressen og lusekofta byta ut med setesdalstakk og blankpolerte lakksko i både Valle og Hylestad. Det er sjølvsagt ikkje kvar dag at stolte og dugande sauebønder i Setesdal kan rulle ut den raude løparen og take i mot sjølvaste landbruksministeren. (foto: øystein moi )

Produksjonstilskudd i jordbruket - viktig dato

Søknadsfristen er 20. januar 2016. Hvis et foretak sender inn en søknad etter denne fristen får foretaket et trekk i tilskuddet på 1 000 kr. per dag etter denne fristen, fram til 20. februar. Etter 20. februar kan du ikke sende inn søknad uten å ha dispensasjon fra vanlig frist.

Økt fokus på produksjonstilskudd

Landbrukskontoret for Lillesand og Birkenes, sammen med Fylkesmannen i Vest og Aust-Agder, inviterte til informasjonsmøte på Birkeland den 12.1.2016. Interessen var stor!

Skal du byggje nytt fjos ..

Gjeng du rundt med innestengde og konkrete planar om eit nytt fjos til Dagros - eller he du planar om ei kostnadskrevjande ombyggjing av eksisterande bygningsmasse ? (foto: øystein moi )

Stuttreist gardsmat - midt i byen

Det finnast så uendeleg mykje å velje mellom når det gjeld velsmakande, stuttreist og spanande gardsmat på Sørlandet. No kan du handle slik etterspurd vare på ei kolonialforretning midt i Kristiansand by.

TTIP -en utfordring for hele samfunnet

Vest-Agder Nei til EU i samarbeid med Vest-Agder Bondelag inviterer til åpent møte med tema om hvorledes TTIP kan påvirke det norske samfunnet:

Samling i snøføyka

Det var storm i kasta øve sørlandets hovudstad. Snøen lava ned - og i trafikken var det stundom teikn til kaos og dramatikk. Dette hindra ikkje meir enn 300 bønder i å finne vegen til Quality Hotell i Sørlandsparken. Fredag og laurdag var tida mogen for den 37. utgåva av Sørlandssamlinga. Alt før me kveikja det 4. adventsljoset hadde 270 personar meldt seg på. Og då festgeneral, og grisebonde, Jon Leif Eikaas kunne ynskje velkomen til fest inne i storstova ,fredag i middagsbelet, hadde 330 ihuga og feststemde bønder teke bordsete. Ny rekord.

På vitjing hjå mjølkebonden Tor Morten Evje

Tilsett i verdas aller beste jobb. Smilande og blid. Nøgd med det aller meste. Bonde og livsnytar er kanskje ikkje den mest vanlege kombinasjonen no om dagen ..

Rekordvekst for landbruket

Leder for bondelagets Agderkontor, Finn Aasheim, tror økt fokus på matproduksjon og landbruk spiller en viktig rolle for utviklingen. – Folk ser nå tydeligere en sammenheng mellom bøndene og tematikken rundt den viktige matproduksjon, sier Aasheim. ( foto: øystein moi )

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere