Fagmøte potet og korn / Skifteplan 14.03.2018 (Oppdatert: 14.03.2018) ,  Sigbjørn Leidal

 

Tid: 03.04.18 17:30 - 21.30
Sted: Felleskjøpets møtelokaler i Rigetjønnveien 20, Kristiansand

 

Er du lei av å notere sprøyting og gjødsling på løse ark eller i fillete notatbøker? Har du en følelse av at plantevernjournalen din ikke er helt i henhold til kravene fra Mattilsynet og KSL? Da bør du vurdere å ta i bruk et digitalt verktøy.

 

Tema: Bruk av Skifteplan til KSL-notater og plantevernjournal. Nye potet- og kornsorter. Gjødsel, kalk og plantevern. Dyrkingsteknikk.

Innlegget om Skifteplan er også aktuelt for produsenter som ikke dyrker korn og potet.

Er du lei av å notere sprøyting og gjødsling på løse ark eller i fillete notatbøker? Har du en følelse av at plantevernjournalen din ikke er helt i henhold til kravene fra Mattilsynet og KSL? Da bør du vurdere å ta i bruk et digitalt verktøy. I den nye versjonen av programmet Skifteplan kobles alle skiftene med digitale kart. Med en vanlig mobiltelefon og appen Skifteplan Mobil kan du raskt utføre KSL-notater på riktig skifte mens du selv er (helt) på jordet! Dine notater om gjødsling, sprøyting, etc. kommer på rett sted og lagres til du har bruk for de en vakker dag.

 

Program:

17.30: Presentasjon av Skifteplan og Skifteplan Mobil. Fokus på digitale kart og KSL-registeringer/ plantevernjournal, v/ Bjørg Cecilie Aarøe, Agil Kompetanse AS

19.00: Informasjon fra Sørlandschips, v/ Tommy Christiansen, Sørlandschips.

19.15: Nye sorter og dyrkingsteknikk for chips- og matpoteter, v/ forsker Per Møllerhagen, Nibio Apelsvoll

20:00: Pause m/ rundstykker

20.30: Informasjon fra Felleskjøpet. Nytt om gjødsel, kalk, plantevern og såkorn, v/ Geir Paulsen/ Jens Randby, Felleskjøpet Rogaland Agder.

21.15: Resultater fra forsøksfeltene innen bygg og havre. Sorter og vekstregulering, v/ Sigbjørn Leidal, NLR Agder