Fagmøte ammeku
Tid: 27.02.17 09:00 - 15.30
Sted: Holt Landbruksskole, Tvedestrand
Med omvisning i ny driftsbygning på Holt landbruksskole!
Bærer du fóret inn til ammeku og møkka ut igjen - for hånd? Eller ønsker du å begynne med oppfôring av okser, men lurer på om gårdens ressurser strekker til? Dette kurset vil gi deg tips om hva man bør fokusere på for å få en lønnsom storfekjøttproduksjon med rasjonelle og kostnadseffektive bygninger.
Målgruppe: Etablerte og nye produsenter med ammeku eller fôringsdyr.
Tema: Valg av driftsopplegg, økonomi, ulike bygningsløsninger og kostnadskalkyler. Omvisning i det nye fjøset på Holt. Erfaringer fra produsenter. Lønnsomhetskalkyler. Finansiering og tilskudd.
Program: Følger nederst i artikkelen.
Påmelding: send epost til agder@nlr.no eller agn@nlr.no Svarfrist: 22.02.2017
For info, ring: Torleiv Roland 906 24 873 eller Alf Gunnar Nøkland 488 84 207
Kursavgift: Kr 350, som også dekker servering.
Vel møtt til et innholdsrikt fagmøte!
Arrangør: Norsk Landbruksrådgiving Agder
Program:
09.00: Kaffe / registrering.
09.15: Valg av driftsopplegg tilpasset gardens ressurser. Lønnsomhet i ulike produksjoner. Torleiv Roland, NLR Agder
10.00: Mine vurderinger og erfaringer ved utvidelse av produksjonen på gården - ammeku og framfôring av slakt. Svein- Gunnar Simonsen, produsent i Lillesand.
10.15: Bygningsløsninger for ammeku og storfekjøttproduksjon. Ombygging og nybygg. Kostnadskalkyler. Alf Gunnar Nøkland, NLR Agder
11.00: Omvisning i nyefjøset på Holt.
12.00: Middag
13.00: Aktuelle bygningsløsninger for ammeku og fôringsdyr. Stein Ivar Skretting, Felleskjøpet.
13.30: Aktuelle bygningsløsninger for ammeku og fôringsdyr. Per Brenne, BB Agro
14.00: Tilgang og avsetning på fôringsdyr. Fôringsråd og kalkyler for kviger og okser. Bengt Egil Elve, Nortura
14.30: Pause / frukt.
14.45: Mine erfaringer som storfekjøttprodusent med innkjøpte fôringdyr. Geir Delin, produsent i Grimstad.
15.00: Finansiering og tilskuddsmuligheter ved satsing på storfekjøtt. Lilly Berland, Innovasjon Norge.
15.30: Slutt.