I oktober feira lokallaget 100-årsdagen med festmiddag. – Under middagen var det en av talerne som sa at han trodde litt av styrken vår lå i at så mange hadde vært innom som tillitsvalgt. Det gjør at vi får mange kloke hoder og hender i arbeid, og det gjør oss mindre sårbare, forteller Utvik.

 At lokallaget har mange hender i arbeid til enhver tid ble synlig ettermiddagen 16. mai i år, da det ble klart at jordbrukets organisasjoner brøt med staten i årets jordbruksoppgjør. – Innen en time etter at det var annonsert brudd var medlemmer i lokallaget ute i gatene i kommunesenteret Leknes og demonstrerte. De var også 4 fra lokallaget som reise ned for å være med på opptoget i Oslo den 23. mai.

Vestvågøy ligger midt i Lofoten og er en av de største landbrukskommune i Nordland. – Det er i hovedsak melk og kjøtt fra ku og sau som produseres her. Lofoten har gode beiteressurser og er størst i Nordland på geit. Det finnes i tillegg to eggprodusenter som leverer til lokalmarkedet og noe svin, både smågris og slaktegris, forteller lokallagslederen.  Det har dessverre vært en nedgang i antall gårdsbruk de siste årene. For å styrke rekrutteringen til bondeyrket stiller Vestvågøy Bondelag med stand på kommunens yrkes- og utdanningsmessen hvert år.

I sommer arrangerte Vestvågøy Åpen Gård i samarbeid med Griseknoen gårdsbarnehage. – Vi pleier å arrangere Åpen Gård ca annethvert år. Det er svært populært og mange kommer med hele familien for å se på dyra og lære mer om livet på gården. Selv i om vi i år på ingen måte hadde værgudene med oss hadde vi over 500 besøkende, sier Utvik. Vestvågøy Bondelag er også tilstede med en «mini- Åpen Gård» på matfestivalen «Naturligvis» på Leknes hver høst. Denne messen som fokuserer på lokalmat i regionen. – Engasjementet for lokalmat er i vekst i regionen vår. Vi arrangerte et infomøte om Bondens marked for å skape litt blest blant produsentene i området. Dette ble svært godt mottatt og i 2017 arrangerte Bondens marked to prøvemarkeder på Leknes som begge har vært godt besøkt, sier Utvik.