- I vinter hadde vi en sosial samling på kvelden hvor vi var om lag 65 stykker. Det var litt underholdning og god mat og drikke. På sommeren arrangerte vi også en markvandring med grillfest på kvelden. Det sosiale er veldig viktig for tilhørighet og samholdet i lokallaget, og gjør det også lettere å få med folk på aktiviteter, sier Grytnes. Under bruddet i årets jordbrukshandlinger deltok de på samtlige nasjonale aksjonsdager og 5 representanter fra lokallaget var også med på opptoget i Oslo.

I sommer feiret lokallaget 150 år. - Det er utrolig stas å lede et lokallag med så lange og sterke tradisjoner, men samtidig kanskje være med å tilføre noe nytt, sier Grytnes. 150-årsjubileet ble markert med både Åpen Gård og en stor sommerfest kalt «Jordebordet», med mye god mat og underholdning. – Over 400 deltok på 150 årsmarkeringa vår i sommer, både bønder og andre i bygda. Det er utrolig stas å kunne lage et sånt samlingspunkt for folk i Andebu. Det tror jeg betyr mye både for miljøet i bygda og omdømmet til landbruket, sier Grytnes.

Det ble nylig vedtatt at Andebu kommune skal slås sammen med flere andre kommuner i Vestfold. Grytnes sier at de så langt ikke kommer til å endre organiseringen av lokallagene som er berørt, men at de har organisert et samarbeidsforum for å sikre god koordinering dem imellom. – Vi er tre lokallag som berøres av kommunesammenslåingen. Alle tre er veldig aktive og har et velfungerende styre. Derfor vil vi som utgangspunkt fortsette som selvstendige lokallag, men heller styrke samarbeidet i sakene som vi har felles, avslutter Grytnes.