Telemark Bondelag tilstede på ekstraordinært representantskapsmøte

  • Tips en venn om denne siden

Aslak Snarteland taler
Av Turid Stalsberg,

Norges Bondelag gjennomfører i dag sitt ekstraordinære representantskapsmøte. Tema er regjeringens forslag til jordbruksmelding. Engasjementet blant medlemmene er sterkt! Fylkesleder i Telemark, Aslak Snarteland, mener meldinga er et svært dårlig svar for en mer offensiv matproduksjon.

Fylkeslederen la i sitt innlegg vekt på bl. a. produksjonsfordelinga i landbruket, - korn må produseres i kornområdene for at det skal være rom for grovfôrbasert produksjon i distriktene. Videre la fylkeslederen vekt på viktigheten av avløserordningen, og at den må gis en finansiering som sikrer ordningen. Aslak Snarteland la og sterkt vekt på at jordbruket ikke har noe å gi bort, men at næringa har behov for offensive grep for styrke norsk matproduksjon.

logo plantevernkurs

Autorisasjonskurs - kjøp og bruk av plantevernmidler

Våren 2017 holdes det kurs for de som skal fornye autorisasjonsbeviset sitt og for de som skal ta autorisasjonskurset for første gang. Det er Bygdevis som i samarbeid med Norsk landbruksrådgiving og Fylkesammen i Telemark som arrangerer kursene.

Lysbilde

Regionmøte for Midt-Telemark

Det andre av tre regionmøter ble holdt i går på Norsjø hotell. Her møtte 25 engasjerte medlemmer. Amund Johnsrud fra næringspolitisk avdeling i Norges Bondelag innledet møtet med å orientere om den nye jordbruksmeldinga og arbeidet med det kommende jordbruksoppgjøret.

illustrasjon

Kurs i praktisk HMS-arbeid - Gvarv og Vinje

Norsk Landbruksrådgiving Østafjells tilbyr kurs i praktisk HMS-arbeid på Gvarv og i Vinje. Kurset er praktisk retta og gir en grundig og grunnleggende innføring i HMS-arbeidet. Kurset har fokus på at HMS skal være enkelt, praktisk og nyttig for hver enkelt deltaker.

møte diskusjon

Studiesirklene om årets jordbruksoppgjør er i gang!

Telemark Bondelag arrangerer i januar tre regionmøter som en del av lokallagsarbeidet med studiesirkler foran jordbruksoppgjøret. På agendaen er orientering og debatt om den nye jordbruksmeldinga og jordbruksforhandlingene. Først ut var Vest-Telemark.

folkemengde

Protestaksjon mot avgjørelsen til Vidar Helgesen

Fra Telemark reiste vi til Oslo og demonstrerte mot Vidar Helgesen sin overkjøring av den lokale rovviltnemda. Både bonde, jeger og eier av utmarkseiendom møtte. Dette berører alle, det er ikke bare bønder som bruker utmark til å høste av.

logo landbrukshelga

Landbrukshelg i Langesund 28.-29. januar 2017

Nå er det klart for ny landbrukshelg med mange ulike kurstilbod! Tid og stad er Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund 28. og 29. januar 2017. Landbrukshelga er eit samarbeid mellom ulike organisajonar og institusjonar innan landbruket i Vestfold og Telemark.

Geit over bru

Honnør til geitebøndene i Telemark!

Telemark Bondelag har ei måletting om at det på styremøta blir orientert om dei ulike produksjonane i telemarkslandbruket. På styremøtet 2. november hadde styremedlem og geitebonde Hege Gonsholt frå Vinje ei orientering om geitemjølkproduksjonen i Telemark. Det er nå 17 geitemjølkprodusentar i Telemark, dei fleste i Vinje.

Kvinnelyst

KvinneLyst - Kvinnekonferanse 2016

Velkommen til kvinnekonferanse i Gullbring kulturanlegg i Bø laurdag 12 november kl 09.30. Konferansen har i år fått tittelen "KvinneLyst - nyskapande tradisjon". Me stiller spørsmålet - kor nyskapande er det tradisjonelle? Og nyskapande tradisjon i praksis. Du møter ulike foredragshaldarar som berører desse temaene, frå ulike vinklar. Folkemusikarane Anne Hytta og Unni Boksasp, høvesvis frå Sauland/Oslo og Tinn losar oss gjennom dagen både med prat og musikk!

illustrasjon

"En smak av suksess" - seminar

Eier du et gårdsbruk, skal du kanskje ta over en gård, er du interessert i landbruket og har du lyst til å bli inspirert av mulighetene landbruket kan tilby? Da er ‘EN SMAK AV SUKSESS’ noe for deg. Du kan velge mellom to ulike seminar i Telemark, Kafe Matglede, Øyfjellvegen 1446, Vinje mandag 14. november kl. 16 – 20 eller eller Århus Gård, Skien tirsdag 15. november kl. 16 – 20.

jord

Fagdag med jordkvalitet i fokus

Fagdagen er på Nome vgs avd Søve måndag 14. november kl. 09.00 – 15.00. Søve inviterar til fagdag for elever i Vg2 Landbruk og gartneri, Vg2 Anleggsgartner, lærarar og elevar, bønder, anleggsgartnarar og andre interesserte. Tema for dagen vil være jordkvalitet.

Logo TB

Åpent møte om økologisk fruktdyrking

Møtet blir holdt tirsdag 8. november kl 18 og er en del av Landbrukets ØKOLØFT. Landbrukets ØKOLØFT er et samarbeid mellom bondelaget, Økologisk Norge og flere andre organisasjoner. Tema i møtet er muligheter og utfordringer innen økologisk fruktdyrking og produsenter forteller om praktiske erfaringer fra egen gård.

Dette skjer i Telemark Bondelag

Fredag
27
Januar

Styremøte i Telemark Bondelag

Lørdag
28
Januar

Landbrukshelg i Langesund 28.-29. januar 2017

Quality Hotel & Resort Skjærgården, Langesund
Torsdag
16
Februar

Styremøte i Telemark Bondelag

Våre samarbeidspartnere