Setesdølens redaktør, Sigurd Haugsgjerd, oppsummerte messa på en utmerket måte i lederartikkelen tirsdag 11. august. Vi har fått lov til å låne:

Sjeldan har vel uttrykket “By og land hand i hand” kome klårare til uttrykk enn på Evjemoen no i helga som var.

12.000 menneske var innom portane, og det var slett ikkje berre folk med tilknytning til næringa som kom for å oppleve landbruksmessa “Naturligvis” på nært hald. Frå heile Agder og frå nabofylka strøymde folk til Evje denne helga.
Dei fekk oppleve 130 utstillarar, alt frå traktorforhandlarar med utstyr i alle storleikar og prisklassar til livdyrauksjon, utstillingar av det fremste av rasefjørfe til politiske debattar om alt frå klima til meir heimlege problemstillingar på fylkesplan.
Innimellom all underhaldning og fagprat, fuglekassesnikring og trespikking av godt gammalt merke, gledde folk seg over det beste av kortreistmat som landsdelen kan frambringe. Stavanger har sin matfestival, og Ose har sitt årvisse etegilde, men på Evjemoen har dei så mykje, mykje meir.
Det er lett å bli oppglødd over slike samlingar, og det er lett å ta fram dei store orda når ein omtalar slike suksessar. Det viktige er å hugse at det ligg utruleg mange dugnadstimar bak. Folk med meir eller mindre tett tilknytning til næringa har stått på i dagevis og vekevis. Sjølv om dei har hausta mykje nyttig erfaring gjennom åra, har messa på Evjemoen stadig utvikla seg og blitt fornya. Bruken av området er endra, men alltid med tanke på å legge så godt til rette som råd er for både utstillarar og publikum.
Etter samlinga i helga må det vere lov å dra pusten og seie seg meir enn godt nøgd med resultatet. Me gler oss alle over at landbruksdagane Naturligvis har blitt flaggskipet blant sommarlege arrangement her i distriktet. Samlinga har vist at Evje er nettopp det knutepunktet for landsdelen som me ønskjer at bygda skal vere i så mange samanhengar.

Utover messebildene nedenfor det vel ikke mer å si? 
(Alle foto, og bildetekster: Tor Erik Leland)

Rodeo: Det ble med tredjepremie for denne kua, men lynnet var upåklagelig!

Miss Evje 2015: Glenn Mathingsdal fra Lista med årets beste ku. Ringrevene Henning Kolnes og Reinert Kjølleberg måtte se seg slått på målstreken.

Rekordbesøk: Naturligvis har aldri vært så godt besøkt som i år. Selv i gråværet på søndagen kunne det være en prøvelse å tråkle seg gjennom "Politisk gate".

Kortreist: Veien fra ull til garn kan neppe bli kortere enn dette.

Tradisjon: Sven Reiersen var som vanlig på plass for å klippe sau, og dialogen med tilskuerne var det ingenting å si på.

Kalvemønstring: Mønstringa er blitt en fin tradisjon på Evje, med Eivind Odd Kallhovd fra Tine som utrettelig primus motor. Med seg hadde han Mari Friestad.

På tur: Her er det vanskelig å se hvem som koser seg mest, Anne Marie Grødum Homme eller kalven 0366!

Egenrådig: Alle som har prøvd å leie en kalv vet at de stort sett gjør som de selv vil. Denne kalven la seg ned midt under mønstringen, og skapte både latter og merarbeid - for Knut Fredrik Grødum Homme.

Hopp: Jenny Moland, fra Bjelland, hadde lært opp kalven sin til å hoppe hinder. Hun har førøvrig tre yngre søsken som også mønstra kalv på Evje i helga.

Lunsj i det grønne: Mangeårig fylkesgartner i Vest-Agder, Halvdan Jakobsen, er og så kårkall på Aurebekk Gartneri, og var på plass på Evjemoen. Her nytter han en ledig stund til lunsj i det grønne.

Fylkesordførerkandidater i debatt: Fra v.: Morten Ekeland (SV), Åshild Bruun-Gundersen (Frp), Tellef Inge Mørland (Ap), Jon-Olav Strand (Krf), Gunvor Birkeland (Sp), Terje Damman (H), Sara Sægrov Ruud (V) og Birte Simonsen (MDG)(delvis skjult). Helt til høyre, debattleder Jon P. Knudsen, fra Universitetet i Agder.

Se egen sak fra debatten: Valgkampåpning i Agder

God stemning: Bondelaget var selvfølgelig også på plass hele helga, og organisasjonssjef Finn Aasheim og styremedlem Cathinka Jerkø i Vest-Agder Bondelag så ut til å ha en fortreffelig dag på jobb.