Søk

logo

Du er her:

Pelsdyralslaget ønsker nye produsenter

Norges Pelsdyralslag ønsker å rekruttere flere produsenter, og arrangerer informasjonsmøte i Hegra 3. desember.

- Økonomien er for tida meget god, og næringen har ikke konsesjonsgrenser eller kvoteordninger, sier markedssjef Torkil C. Tveter i Norges Pelsdyralslag.

Laget arrangerer i alt 13 informasjonsmøter rundt om i landet. Møtet i Ljosheim i Hegra 3. desember blir det eneste i Nord-Trøndelag.

Tveter opplyser at pelsdyralslaget har et mål om å doble pelsproduksjonen i løpet av ti år. Minkproduksjonen har økt fra vel 500 000 til over 800 000 skinn i løpet av de fire siste årene. Pelsmarkedet i verden har vokst med 50 prosent siden tusenårsskiftet.

- Norges Pelsdyralslag har tro på en fortsatt god markedssituasjon, og arbeider aktivt med rekruttering av nye pelsdyrbønder. I løpet av det siste året har 20 nye bønder valgt å satse på en fremtid som reve- eller minkprodusent. Næringen tilbyr fadderordning for nye produsenter, gunstig finansiering og ulike forskuddsordninger, sier Torkil C. Tveter.

På møtet står følgende på programmet: Pelsproduksjon, dyrevelferd, driftsplanlegging og økonomi, og pelsmarkedet. Det blir også informasjon fra fôrkjøkkenet.

Påmelding skjer til post@norpels.no eller Norges Pelsdyralslag på tlf: 47 80 72 00. Oppgi antall personer og møtested. Frist for påmelding er 5 dager før møtet.

 

Kontakt Nord-Trøndelag

Tlf: 74 13 50 80 

Epost: nord.trondelag@bondelaget.no

  

 

 

              


Norges Bondelag, Pb. 9354 Grønland, 0135 Oslo. Besøksadresse: Landbrukets Hus, Hollendergata 5, 0190 Oslo 
Tlf: 22054500
Ansv. redaktør Per Skorge, komm.sjef Lise Boeck Jakobsen