Lokallagsleder Trond Kristian Bettum  ledet årsmøtet i Stokke Bondelag 2016

Først det tradisjonelle årsmøtet

Lokallagsleder Trond Kristian Bettum ønsket velkommen til jubileumsårsmøte og ble valgt til møteleder. Alle årsmøtesaker ble godkjent og valgkomitéens innstilling ble fulgt til punkt og prikke. Leder Trond Kristian Bettum ble gjenvalgt. Torbjørn Olsen og Helge Brattekværne hadde frasagt seg gjenvalg. Nye styremedlemmer ble Bjørn Dybo Breivik og Helge Skretting.

Nytt styre i Stokke Bondelag:

Trond Kristian Bettum (leder)

Anne Elisabeth Dammen

Bjørn Dybo Breivik

Helge Skretting

Vara: Ole-Kristian Bruserud

Vidar Andresens historiske kvarter under årsmøte i Stokke Bondelag 2016

Historisk kvarter med gamle org.sjefen

Vidar P. Andresen, tidligere org.sjef i Vestfold Bondelag, var invitert for å fortelle om både lokal og nasjonal bondelagshistorie! Det ble som vanlig en spennende vandring i fra de tidligste landboforeningene på 1800-tallet, via teknnologisk utvikling og antall traktorer i Stokke, til store slag som EU-kampen, GATT og WTO i nyere tid. -Uten en så dyktig Bondelagsorganisasjon i ryggen i alle disse år, ville det vært dårlig stilt med norsk landbruk i dag, var Andresens klare konklusjon.

-Uten en så dyktig Bondelagsorganisasjon i ryggen i alle disse år, ville det vært dårlig stilt med norsk landbruk i dag!

 

Vestfold Bondelag v Amund Kind gratulerte med jubileet og overleverte Bondelagsflagget Årsmøtet i Stokke Bondelag 2016

Orienteringer og gratulasjoner

Resten av kvelden ble en god kombinasjon av aktuelle orienteringer og jubileumsmarkering.

På bildet over får lokallagsleder Trond Kristian Bettum overrekt bondelagsflagget som en liten jubileumshilsen fra Vestfold Bondelag, ved rådgiver Amund Kind. Kind orienterte også om siste nytt og fokusområdene framover fra både Norges Bondelag og Vestfold Bondelag.

Årsmøtet fikk også høre om aktuelle saker og organiseringen av landbrukskontoret etter nyttår i den nye storkommunen Sandefjord fra landbrukssjef Terje Rasmussen.

150 års jubileet til Stokke Bondelag ble også markert med en egen jubileumsberetning som ble delt ut

I anledning 150 års jubileet hadde Stokke Bondelag fått laget en flott jubileumsberetning, som ble delt ut til gjester og medlemmer.

Elfi Sverdrup sang morsomme og korte sanger under middagen Årsmøte Stokke Bondelag

Kjøkkenet på Gjennestad vgs hadde som vanlig ordnet med nydelig mat og etter desserten ble det servert jubileumskake! Underveis i middagen underholdt Elfi Sverdrup med morsomme og korte sangsnutter.

Nytt styre i Stokke Bondelag Årsmøte 2016

Og det ble mange klemmer og utdelte blomsterbuketter til Stokke Bondelag, blant annet fra de 3 Bygdekvinnelagene i Stokke. På bildet over har styret samlet sammen alle blomsterbuketter og strammet seg opp for fotografering. F.v Anne Elisabeth Dammen, Bjørn Dybo Breivik, Trond Kristian Bettum, Per Martin Lea og Tormod Nærland. Helge Skretting var ikke til stede.

Gratulerer til Stokke Bondelag og vel gjennomført jubileumsårsmøte!