Ikkje til å leve med på sikt

29.05.15Anders Felde.Det var rett å signere jordbruksavtala i år, men inntektsnivået til bønder må hevast, skriv Anders Felde i Sogn og Fjordane Bondelag. Les kva han og andre fylkesleiarar meiner om jordbruksavtala.

Nytt fra Norges Bondelag

 • Siste frist for påmelding til Open Gard

  28.05.15Open gard logoSkal ditt lokallag arrangera Open Gard i sommar eller haust må påmelding skje innan 10.juni.
 • Økt kunnskap gir bedre avling i Malawi

  23.05.15Prisca og Anderson tresker soya.Prisca Anderson er modellbønde i Malawi. Som modellbonde har hun fått opplæring i bedre agronomi og bærekraftig produksjon gjennom Utviklingsfondets landbruksprosjekt, arbeidet støttes av Norges Bondelag.

Nytt fra fylkene

 • Teknikkdag for fruktdyrkinga

  29.05.15riflesprøytingEtter inspirasjon frå fruktdistrikt på kontinentet arrangerer Ullensvang Hagebrukslag ein teknikkdag for fruktdyrkinga i samarbeid med Norsk Fruktrådgiving og Bioforsk.
 • Tomas er ein umåteleg populær kar

  28.05.15JenteTomas D. Gabrielsen er lokallagsleiar i Kristiansand Bondelag. 10 - 15 gonger kvart år inviterer han barnehagene i kommunen på gardbesøk. Ungene stortrives - og det same gjer Tomas. Ein lærerik og spanande dag i nærkontakt med naturen, med dyra på garden - og i nærkontakt med sjølvaste bonden. (foto: øystein moi )
 • Skadefellingstillatelse på ulv

  28.05.15Fylkesmannen har gitt skadefellingstillatelse på én ulv i seks kommuner i Vest-Agder, med virkning fra og med 26. mai til og med 31. mai i år. Dett gjelder i kommunene Lindesnes, Kvinesdal, Hægebostad, Audnedal, Marnardal og Lyngdal.

Blogg

 

              


Norges Bondelag, Pb. 9354 Grønland, 0135 Oslo. Besøksadresse: Landbrukets Hus, Schweigaards gate 34 C. Tlf: 22054500
E-post: bondelaget@bondelaget.no
Ansv. redaktør Per Skorge, komm.sjef Lise Boeck Jakobsen