Trøndelags store matfest er i gang!

30.07.15Gulrotaktivitet på matfestivalen 2015 Sør-Trøndelag BondelagOi! Trøndersk Matfestival har 10-årsjubileum i år. Og det ble feiret med 10 meter kake på torget i dag. 1 meter fra 10 bakere i Trøndelag. Og Bondelaget har dyrket gulrot...

Nytt fra Norges Bondelag

 • Rovviltforvaltning og politisk ansvar

  30.07.15Sau på utmarksbeite. Denne sommeren har så langt vært preget av mange rovdyrangrep på sau utmarksbeite. I Oppland er det nå tidligsanking av sauen fra utmarksbeite, fordi rovviltforvaltningen ikke fungerer, og fordi rovviltstammene er helt ute av kontroll.
 • Vi er i gang med den grønne revolusjonen, Civita

  22.07.15Kua som gir melk og kjøtt er ingen klimaversting. Jordbruket er godt i gang med den grønne revolusjonen, og vi har et genuint ønske om å fortsette å redusere klimautslippene i vår sektor. For reduksjon av klimautslipp skjer gjennom hardt arbeid og bærekraftig bruk av jorda, ikke gjennom å betale avlat til staskassen, slik Civita foreslår.

Nytt fra fylkene

 • Fagtur til grønnsaksbønder

  03.08.15Norske grønnsakerTorsdag 13. august arrangerer Grøntutvalget i Østfold og Akershus fagtur for de som er interesserte i dyrking av grønnsaker og poteter. Du er velkommen om du vurderer å begynne med grønnsaker, er nybegynner eller om du har holdt på en stund. Vi skal innom både grønnsaksdyrkere, pakkerier og gårdsbutikker. Dyktige rådgivere fra Norsk Landbruksrådgivning blir med på turen, i tillegg til medlemmer fra Grøntutvalget.
 • Storbonde i Sola

  03.08.15Han klorer seg fast mellom stadig flere bolighus og et voksende veinett. Arnstein Røyneberg er bonde nær byen, og tror på romslighet. Les heile intervjuet i Bondevennen. Lenke i artikkel.
 • Spennende frukt- og bær-tur til Lier og Sylling

  03.08.15Frukt og bærGrøntutvalget i Østfold og Akershus inviterer til fagtur med tema Frukt og Bær, tirsdag 11. august. Vurderer du å begynne med frukt- eller bærdyrking eller har du drevet med det en stund og trenger litt faglig påfyll, så meld dere på fagturen. Dyktige fagfolk fra Norsk Landbruksrådgivning vil være med, i tillegg til medlemmer fra Grøntutvalget.

Blogg

 

              


Norges Bondelag, Pb. 9354 Grønland, 0135 Oslo. Besøksadresse: Landbrukets Hus, Schweigaards gate 34 C. Tlf: 22054500
E-post: bondelaget@bondelaget.no
Ansv. redaktør Per Skorge, komm.sjef Lise Boeck Jakobsen