Økt kunnskap gir bedre avling i Malawi

23.05.15Prisca og Anderson tresker soya.Prisca Anderson er modellbønde i Malawi. Som modellbonde har hun fått opplæring i bedre agronomi og bærekraftig produksjon gjennom Utviklingsfondets landbruksprosjekt, arbeidet støttes av Norges Bondelag.

Nytt fra Norges Bondelag

Nytt fra fylkene

  • Aksjon burot 2015

    24.05.15BurotNorges Astma- og Allergiforbund region Østafjells inviterer til Aksjon Burot 2015. Burotpollen er like allergigivende som bjørkepollen. Voksne personer som ikke har allergi fra før, kan få burotpollenallergi. Astma- og Allergiforbundet har trykket opp nytt materiell og sendt ut til skoler og barnehager og oppfordrer dem til å luke. Men de er helt avhengig av mekanisk innsats på jorder og veikanter, og luking rundt offentlige bygg, i tillegg til det ungene og kommunene og Statens Vegvesen gjør. Lukeaksjoner bør foregå rundt 20. juni med gjentakelse noen uker seinere. For å lykkes med det er vi avhengig av innsats fra bønder og bygdekvinner.
  • Plantevernkurs

    22.05.15Er det nokon i Telemark som har behov for plantevernkurs i juni? Plantevernkurs, fornying, som Telemark Bondelag / Bygdevis skal ha 3. juni er fullt, men Studieforbundet Næring og Samfunn i Buskerud arrangerar kurs på Hønefoss 8. juni. Der kan telemarkingar også delta.
  • Ny verden på Midtbø

    22.05.15KyrI vinter flytta kyrne på Midtbø i Konsmo fra et hundre år gammelt båsfjøs til nytt robotfjøs. I sist uke åpna de sitt nye hjem for besøk. (ill.foto: øystein moi )

Blogg

 

              


Norges Bondelag, Pb. 9354 Grønland, 0135 Oslo. Besøksadresse: Landbrukets Hus, Schweigaards gate 34 C. Tlf: 22054500
E-post: bondelaget@bondelaget.no
Ansv. redaktør Per Skorge, komm.sjef Lise Boeck Jakobsen